Zbožňujem kokos. Ak ste na tom podobne, určite skúste upiecť túto bábovku. Recept na ňu je skvelý hneď z dvoch dôvodov – je rýchly a spotrebujete v ňom bielky, ktoré vám ostali z iného pečenia.
Budete potrebovať:
6 bielkov
štipku soli
140 g trstinového cukru
100 g hladkej múky
30 g kokosovej múky
2 PL kokosu
1 ČL kypriaceho prášku
100 g rozpusteného masla
kôru z polovice biocitróna
Bielky (ideálne izbovej teploty) vyšľahajte so štipkou soli na riedky sneh. Potom postupne zašľahávajte cukor a šľahajte do tuhých špičiek, čo bude trvať zhruba 10 minút na najvyššej rýchlosti. Do tuhého snehu preosejte sypké suroviny a opatrne zamiešajte stierkou. Nakoniec opatrne vmiešajte maslo a kôru. Podotýkam, naozaj opatrne, aby ste si sneh veľmi nerozbili. Bábovkovú formu vymažte maslom a vysypte strúhankou (mne sa strúhanka osvedčila najviac, dodá bábovke zaujímavú chuť), uhlaďte a dajte do rúry vopred vyhriatej na 170 stupňov C (s ventilátorom) piecť na cca 30 minút. Po vytiahnutí skontrolujte prepečenosť špajlou. Bábovku posypte práškovým cukrom alebo si pokojne urobte citrónovú polevu zmiešaním citrónovej šťavy, horúcej vody a práškového cukru.
Dobrú chuť 🙂